Boekhoudkantoor Boekhouding

Binnen een administratiekantoor kan de boekhouding “above board” of zo nodig “below board” zijn. Dit onderscheidt een accountantskantoor van een bank, waar financiële aangelegenheden gewoonlijk worden afgehandeld door direct en indirect werkenden (die echter af en toe als tussenpersoon kunnen optreden) met behulp van het boekhoudkundig/controledienstenpersoneel van de bank.

Boekhouden is een gespecialiseerd vakgebied. Het is een discrepantie die het snijdt. Het is dan ook om die reden dat mensen die zich niet met boekhouden bezighouden, zich verre houden van het nemen van beslissingen die verband houden met boekhouden, wat hun mening daarover ook moge zijn. Dit wil overigens niet zeggen dat boekhouders op de hoogte zijn van dit soort zaken. Een beroepsbeoefenaar op het gebied van boekhouding moet echter wel op de hoogte zijn en deskundig belastingadvies kunnen geven.

Accountants staan erom bekend dat zij geen goed inzicht hebben in de juridische, bedrijfs- of bankrechtelijke implicaties van hun beslissingen. Aan de andere kant hebben veel van de huidige boekhouders de juridische aspecten van hun beslissingen aangepakt door middel van elektronische dossiers, computers en andere elektronische apparaten voor het bijhouden van dossiers; elektronische besluitvorming en bankzaken in verband met computerboekhoudsystemen. Zij hebben virtuele omgevingen gecreëerd door applicaties, databases en spreadsheets toe te voegen om digitale versies van hun notities te creëren. Zodat de behoeften en omstandigheden zijn veranderd, zodat het relatief gemakkelijk zou zijn om in deze nieuwe omgeving op de hoogte te blijven.

Wat kan de gemiddelde accountant doen om met deze nieuwe omgeving om te gaan? In de eerste plaats moet een accountant zich bewust zijn van het advies en de bewustwording die bij ongeveer 1% van de bevolking werkzaam zijn. De rest moet zijn eigen beleid en praktijken controleren, want als dat niet op het juiste moment gebeurt, komt de professionele controle pas nadat een kans op controle is verkeken. De accountant moet kunnen samenwerken met collega’s met een vergelijkbare opleidings- en beroepsachtergrond.

De accountant moet in staat zijn de populaire beroepscultuur volledig te doorgronden en op passende wijze met hen te communiceren. Ook zal een goede accountant in staat zijn om op een beknopte en op kennis gebaseerde manier te communiceren met cliënten andere geassocieerde personeelsleden, de bedrijfscyclus en de financiële prestaties.

Accountants dienen zich bewust te zijn van de ontwikkeling van werknemers op het gebied van vrijwillige en professionele ontwikkeling en dienen het beloningssysteem beter te begrijpen. Het zoeken van werk in een leidinggevende functie, zoals de CSA-functie, moet worden vermeden. Alles hangt af van de kennis van degene die de accountant in dienst heeft. Niet alle accountants zijn geïnteresseerd in transacties die hen rijk zullen maken. Dit betekent dat iemand die graag risico’s neemt bij investeringen, op zijn hoede moet zijn voor boekhouders die niet bereid zijn dergelijke verantwoordelijkheden op zich te nemen. Al deze factoren tonen aan dat een administratiekantoor sterk aan de verkoop moet werken, maar het betekent ook dat zij zich moeten concentreren op de mensen die voor hen van belang zijn.

Boekhoudkantoor Boekhouding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven